Ett inlägg om stubbfräsning

Nu har jag kommit hem till Uppsala efter min semester och jag har kommit igång med både arbetet på firman och med att skriva inlägg här på bloggen. Jag började med att göra ett inlägg om något som jag vet att det finns en hel del frågor kring och det är stubbfräsning. Jag ska försöka besvara de vanligaste frågorna kring stubbfräsning och förhoppningsvis kan det vara till någon hjälp.

Det finns en del olika saker att tänka på när man ska fräsa stubbar och jag ska försöka gå igenom de viktigaste punkterna. Först och främst är det viktigt att komma ihåg att alltid använda skyddsutrustning när du jobbar. Det är mycket lättare att skada sig när man använder en fräs på grund av de snabba rörelserna. Se till att ha bra skor, handskar och skyddsglasögon.

Det är också viktigt att tänka på hur du positionerar dig när du fräser. Försök att inte stå för nära stubben som du ska fräsa eftersom det finns en risk för att delar av stubben ska lossna och träffa dig. Försök också att inte stå för långt från stubben eftersom det kan göra det svårt att kontrollera fräsen.

När du väl börjar fräsa är det viktigt att ta det lugnt i början tills du känner hur fräsen fungerar. Var försiktig när du börjar fräsa så att du inte tar för mycket av stubben på en gång. Det finns en risk att delar kan flyga upp och träffa dig. Försök också att hålla fräsen jämnt mot stubben och inte trycka för hårt.

Du kan hyra utrustning till jobbet på byggfirmor oftast men du kan givetvis välja att istället anlita en professionell inom det här området. Då vet du att jobbet blir ordentligt gjort och så kan du fokusera på annat än detta jobb. Varma hälsningar från mig!